dinsdag, maart 21, 2006

Verrassende vondsten

Afgelopen zaterdag was ik in Utrecht. Uiteraard kijk je dan ook meteen of de stad iets leuks te bieden heeft op het gebied van boeken. Dit keer is dat zeker gelukt.
Normaal sla ik de afdeling poëzie over. Ik zou kunnen zeggen dat ik niets heb met poëzie, maar is dat niet het zelfde als zeggen: ‘Ik heb niks met muziek’. Zoiets bestaat naar mijn mening niet en wie weet ontdek ik ooit nog mijn deel uit het genre. Ik heb me echter nog nooit in poëzie verdiept en ben dus nog niks tegen gekomen wat mij kan behagen. Deze zaterdag liep ik echter wel het rijtje met poëzie af en het is juist daar dat ik een paar leuke vondsten deed.

Het eerste en tweede nummer van het letterlievend tijdschrift Molekuul. Onder redactie van en bijdragen van onder andere Martin de Z. Een stukje uit de verantwoording:
We beginnen een letterlievend tijdschrift om dit te onderscheiden van de letterkundige periodieken. We doen het omdat we geen letterkundigen zijn, geen geoefende talenten die de Nederlandse literatuur vertegenwoordigen. We zijn letterlievenden, en bedoelen hiermee niet alleen lezers en kenners, maar –wat oneigenlijk- ook schrijvers die een minder groot talent dan de literatoren hebben, maar wel een vergelijkbare noodzaak zich te uiten.

Van letterlievend naar boekengek?


Een paar boekjes verder stond het boekje “Verhaal van een ander”. Een samenwerking tussen kunstenaar Orlanda Alvarez en schrijver Frans Montens. Om een of andere reden pakte ik het uit het schap en ik was blij verrast toen ik het boekje opensloeg. Ik zag een tekeningetje met daaronder: De bange duivel. Dit is de naam van de commune in Leiden waar Boudewijn Büch ook enige tijd heeft vertoefd. De roman “Links”verhaalt over deze tijd en Frans Montens speelt in dit boek een rol onder de naam Dolf. Een erg leuke vondst dus.

4 Comments:

At 6:48 p.m., Blogger boekengek said...

Hoe is het mogelijk! Een verwijzing naar mijn (bijna) vroegste werk opeens op een blog. Ben wel benieuwd wat deze Molekuultjes (destijds behoorlijk bekend) je kostten. Uiteraard heb ik alle nummers nog en zelfs (meer dan) dubbel. Maar lezen durf ik er niet meer in.

 
At 7:57 p.m., Blogger Rick said...

Ik hoop niet dat je beledigd bent door de prijs. Ze waren 50 cent per stuk.
Was de oplage eigenlijk groot? Ik zag dat elk gedicht en verhaal ondertekend is. Dat moet een flink karwei zijn geweest. Hoeveel afleveringen zijn er verschenen?

 
At 6:14 p.m., Blogger boekengek said...

Ondertekend? Bedoel je gesigneerd? Dan heb je iets bijzonders te pakken, want die heb ik zelfs niet. De oplage was meen ik 550. Er zijn 7 kwartaal-nummers verschenen.

 
At 9:28 a.m., Blogger Bibliofilos said...

Hier krijg ik gewoon kippevel van. Dat je zo een bundel uit een kast trekt, dat dan van onze boekengek blijkt te zijn. Toeval? Of zijn hier bovenaardse boekenkrachten aan het werk?

 

Een reactie posten

<< Home